Urheilulinjan visio, toiminta-ajatus ja arvot
Urheilijaura: Lyseon lukio tarjoaa urheiluun panostavalle opiskelijalle tasokasta opetusta ja mahdollisuuden harjoitella tavoitteellisesti, määrällisesti ja laadullisesti siten, että se tukee hänen kehitystään urheilijanpolulla.
Kaksoisura: Opintojen yhteensovittaminen ja erityistehtävän mukanaan tuoma vähennysoikeus mahdollistavat opiskelijalle kaksoisuran perusteiden luomisen.
Lyseon monipuolinen kurssitarjotin ja laaja yhteistyöverkosto tukee suuntautumista jatko-opintoihin hyvinvointi-, terveys ja liikunta-alalle.
Savonlinnan lyseon lukion toiminnan tavoitteena on, että lukiolainen ja nuori urheilija saa edellytykset monipuolisten tietojen ja taitojen kehittymiselle sekä kasvaa tavoitteelliseen työskentelyyn. Hän menestyy jatko-opinnoissa ja elämässä sekä rakentaa yhteistä hyvää elämää niin lähipiirissään, Suomessa kuin maailmallakin.Tämän tekee mahdolliseksi sekä fyysisesti että psyykkisesti turvallinen kouluympäristö, jossa lukiolainen kokee olevansa osa yhteisöä, jossa jokaista arvostetaan ja kunnioitetaan. Olennaista on, että lukiolainen löytää sekä oman oppimis- että urheilijapolkunsa. Tavoitteena on, että hän kasvaa aktiiviseksi kansalaiseksi niin jatko-opintoihin kuin työelämäänkin.
Lyseolainen tarkoittaa seuraavassa niin opettajia, opiskelijoita, urheilijoita, kuin muitakin yhteisön jäseniä. Toimintamme periaatteita ovat:
ystävällisyys – Lyseolainen kohtaa jokaisen yhteisössä työskentelevän ystävällisesti ja on avoin, kunnioittava sekä vieraanvarainen yhteistyökumppaneita ja vierailijoita kohtaan. Hyvä käyttäytyminen ja “fair play” näkyy sekä koulussa että koulun ulkopuolella.
välittäminen – Lyseolainen huomioi kaikki yhteisössä työskentelevät ja pyrkii hyvän elämän edistämiseen. Lyseolainen huolehtii myös ympäristöstä. Lyseolainen on joukkuepelaaja.
rohkeus – Lyseolainen ei pelkää uusia haasteita, epäonnistumista tai häviämistä. Lyseolainen uskaltaa asettaa itselleen korkeita tavoitteita sekä laittaa itsensä likoon.
yhdessä tekeminen – Lyseolainen on yhteistyökykyinen ja hänellä on kannustava asenne toisia ihmisiä kohtaan. Yhdessä tekeminen koostuu vastavuoroisesta jakamisesta ja vastaanottamisesta. Vertaistuki nähdään yhteisöllisyyttä edistävänä tekijänä.
oppiminen – Lyseossa oppiminen ei ole vain opiskelijan etuoikeus, vaan yhteisössä jokainen oppii sekä tietoja että taitoja, ja tätä kautta myös koko yhteisö oppii.
Savonlinnan lyseon lukioUrheilulinjan opetussuunnitelma9.5.2017