Tekniikan ja sijoittamisen opintoja
Tekniikan opinnot muodostuvat Lyseon lukion omista opinnoista, vierailuista yhteistyöyrityksiin ja oppilaitoksiin sekä ulkopuolisesta opetustarjonnasta.
Fysiikasta opiskelija voi valita yhteensä 14 opintojaksoa ja kemiasta 8 opintojaksoa. Näistä opinnoista kokeelliset opintojaksot suoritetaan koulun laboratoriossa, jossa havainnollistetaan luonnonilmiöitä nykyaikaisilla koelaitteistoilla ja mittauslaitteilla. Tietotekniikan opintojaksoja on kaksi. Niissä perehdytään työvälineohjelmien käyttöön, kotisivujen laadintaan ja ohjelmointiin Java-kielellä.
Tekniikasta kiinnostuneet opiskelijat voivat suorittaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston Elektroniikan perusteet opintojakson. Opinnoissa perehdytään sekä analogisen että digitaalisen elektroniikan perusteisiin. Opiskelun pääosa tapahtuu verkko-opiskeluna. Kokeellinen osa tehdään Lappeenrannan teknillisen yliopiston elektroniikan laboratoriossa ko. yliopiston professorien ja opettajien johdolla. Lappeenrantaan opiskelemaan valitut saavat opintojakson hyväksiluettua myöhemmissä opinnoissaan.
Lyseolainen voi tehdä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) opintoja, jotka käsittävät mm. matematiikkaa, fysiikka ja biotuotetekniikkaa.
Sijoittajakoulu
Sijoittajakoulu on koko toisen asteen opintojen ajan kestävä kurssi, jossa opiskellaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita. Sijoittajakoulu koostuu kuukausittaisista oppitunneista, joissa opettajan johdolla perehdytään sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan. Kurssin aikana opiskelijat laativat säästämissuunnitelman ja kokeilevat sijoittamista virtuaalisalkun avulla. Sijoittajakoulun tavoitteena on innostaa nuoria aloittamaan pitkäjänteinen osakesäästäminen ja opettaa nuorille oman talouden hallintaa ja budjetointia. Lisäksi tavoitteena on saada nuoret kiinnostumaan talouden seuraamisesta yleisesti ja tutustumaan suomalaisiin yrityksiin sekä rakentaa luontevia yhteistyöverkostoja yrityselämän ja koulujen välille.
Savonlinnan lyseon lukioLyseoon hakevan ainevalintaopas15.1.2024